Intern Information
 


Klicka här för våra medlemssidor.


Senaste nytt

Åter i luften Skrevs Onsdagen den 30 Juli 2014 15:13 av red
Sedan klockan 15 idag är sändningarna åter igång och vi hoppas nu vädrets makter är skonsamma mot oss under överskådlig tid.

Förhoppningsvis åter i etern i morgon Skrevs Tisdagen den 29 Juli 2014 18:07 av red
Senaste prognosen beträffande sändarstoppet är att vi räknar med att få tillträde till Bredängs teletorn under onsdagen och då byter ut den defekta sändaren till en reservsändare. När under dagen detta sker vet vi inte, men lyssna på 88,9 MHz och när där finns program eller paussignal, är sändaren lagad och det går att sända som vanligt.

Sändningarna drabbade av åsknedslag Skrevs Tisdagen den 29 Juli 2014 11:02 av red
Under söndagens kraftiga åskoväder slog blixten ned i Bredängs teletorn och slog ut vår sändare. Just nu pågår ett intensivt arbete med att få igång sändningarna.

Eftersom det är semestertider har vi problem med att få tillträde till teletornet som är ett skyddsobjekt med starka restriktioner på vem som får beträda detsamma. Vår förhoppning är att kunna få tillträde till tornet under dagen idag, men det är långt ifrån säkert att vi kommer att lyckas med detta.

Vi kommer uppdatera denna nyhetssida med information om hur arbetet fortskrider och i möjligaste mån även prognoser för när vi beräknar att sändningarna skall kunna återupptas.

OBS! Vi är VÄL MEDVETNA om problemet och kan utöver vad vi skrivit ovan inte ge några mer detaljerade prognoser. Det är, med detta sagt, ingen idé att ringa jourtelefonen för att anmäla problemet eller fråga om hur arbetet fortskrider. Detta meddelas endast på denna nyhetssida.

RADIO- OCH TV-VERKET ÖVERLÄMNAR RAPPORT OM LOKALA MEDIER Skrevs Måndagen den 12 November 2007 16:06 av red
Den 7 november överlämnade Radio- och TV-verket en rapport om lokal icke-kommersiell radio (läs närradio) och TV till företrädare för Kulturdepartementet.

Inom närradioområdet föreslår verket bl a:
- att bestämmelsen om att det i närradio endast får sändas program som har framställts särskilt för den egna verksamheten ska tas bort
- att det ska bli lättare att få större sändningsområde
- att samtliga registrerade trossamfund ska kunna få tillstånd att sända närradio.


Verket väljer att inte lägga fram förslag om att sändningsverksamheten skall samordnas under en paraplyorganisation och man anser inte heller att statliga bidrag skall utgå för verksamheten.

Från styrelsens håll välkomnar vi myndighetens hållning i dessa frågor. Vi har tidigare i olika sammanhang framfört att en bidragsfinansiering av verksamheten skulle innebära stora risker ur såväl kvalitetsaspekt som kontinuitetssynpunkt.

Vi anser även att dagens modell med sändningstillstånd knutna direkt till den sändande organisationen är långt mycket bättre än ett övergripande tillstånd då detta bl a skulle medföra en ökad administration samt stora svårigheter i fråga om ansvarigt utgivarskap.

Detta är emellertid endast myndighetens förslag. Vad av det som kulturdepartementet väljer att lägga som förslag till riksdagen återstår att se.

Hela rapporten kan laddas ner från Radio- och TV-verkets hemsida:
http://www.rtvv.se/_upload/infomatrial/Närradio%20och%20när-TV.pdf


Kansliet åter öppet Skrevs Måndagen den 27 Augusti 2007 18:13 av red
Efter sommaren är nu vårt kansli åter bemannat av Git Lennáard
som nås på telefon 08 - 19 10 01. Telefontid måndag och onsdag
klockan 16-18. Det går också bra att skicka e-post till
git@radiosydvast.se


Kansliet semesterstängt Skrevs Lördagen den 21 Juli 2007 16:57 av red
Radio Sydvästs kansli har semesterstängt fram till den 7 augusti. Behöver du komma i kontakt med närradioföreningen före dess, skicka e-post till info@radiosydvast.se som kontrolleras dagligen under sommaren.

Vid akuta tekniska problem som direkt påverkar pågående sändning, ring vår jourtelefonsvarare 08-19 11 00. Svarstiden kan dock vara längre än normalt.


KONTROLLRUM B STÄNGT Skrevs Lördagen den 24 Mars 2007 21:31 av red
Installationsarbetet med de nya kontrollborden har nu kommit så långt att vi är mycket nära ett driftsättande även av det kontrollbord som placerats i studion. Med anledning av detta stängdes i eftermiddags trotjänaren Kontrollrum B och apparaterna flyttades över till studiobordet. Under söndagen räknar vi med att det skall gå att sända med studiotekniken fullt ut med två gäster. Därefter kommer ett bord med fyra mikrofoner monteras i studion. Förmodligen sker detta den kommande veckan.

Vad som kommer hända i gamla Kontrollrum B är ännu inte bestämt. Det kan användas som en extra talstudio men ideer finns också på att inrätta ett heldigitalt redigeringsrum för avancerad ljudbearbetning och dataredigering.


BYTE AV KONTROLLBORD Skrevs Lördagen den 27 Januari 2007 13:40 av red
I höstas bytte vi ut våra analoga sändarledningar mot en digital 2-mega förbindelse mellan Hägerstensåsen och sändartornet i Bredäng. Nu är det dags att ta nästa steg i processen "Radio Sydväst blir heldigitala".

Sedan jul pågår arbetet med installationen av de nya digitala kontrollborden från DHD. Kontrollrum A är i princip färdigt och just nu pågår arbetet med att färdigställa studion.
Tanken är att det lilla kontrollrum B skall avskaffas och tekniken flytta in i talstudion. På så sätt kan den som sänder själv sitta i centrum bland sina gäster. Den som vill jobba mer "gammaldags" kan boka båda rummen och sätta teknikern i kontrollrum A och gästerna i studion.

Den nya tekniken skiljer sig en del från den gamla analoga. Bland annat är kontrollborden uppbygda kring en matris som ger en full frihet att själv rangera reglarna utifrån programmens behov. Kontrollborden är även ihopkopplade via så man, vid behov, kan "låna" resurser från det andra mixerbordet. Det kan t ex vara en extra telefonhyrbid eller kanske en CD-spelare.
Samtidigt som mixerborden erbjuder den avancerade användaren enorma möjligheter finns också ett antal förinställda konfigurationer för den tekniker med enklare behov. Vi räknar med att genomföra utbildning av stationens tekniker i mitten av februari. Efter genomförd utbildning och godkänt körkortsprov är det bara att kasta sig in i den digitala världen.

Nu står vi rustade på produktionssidan. Det enda vi väntar på nu är att FM-radion ersätts med något digitallt alternativ.


Nytt telefonnummer Skrevs Torsdagen den 16 Mars 2006 1:08 av red
Den 1 mars i år började Närradioföreningens nya administratör, Git Lennaárd, sitt arbete hos Radio Sydväst. Git kommer ansvara för föreningens löpande administration. Det innebär att du som vill komma i kontakt med närradioföreningen i första hand skall kontakta Git och inte längre föreningens kassör, Johan Nilsson.

Gits arbetsplats finns i närradioföreningens kansli, Munin, som ligger på andra våningen i Hägerstensåsens Medborgarhus.

Som sändande förening kan Git hjälpa dig med bl a:
- Frågor eller synpunkter på fakturor
- Blanketter, t ex anmälan om sändningsuppehåll
- Förlorade koder och passerkort
- Datakörkort
- Frågor om musikrapporten
- Boka tid för körkortsuppkörningar

Under 2006 kommer du kunna nå Git via telefon 08-19 10 01 på måndagar och onsdagar 15:00-17:00. Övrig tid finns en telefonsvarare på vilken du kan lämna meddelande.
Vill du hellre maila, använder du i första hand adressen info@radiosydvast.se.


TRÄFFTID Skrevs Onsdagen den 18 Januari 2006 23:32 av red
Lördag 21/1-2006 är det dags för årets första träfftid i studion.
Få hjälp med:
- Byte av passerkort
- Datakörort
- Larmgenomgång

Välkommen!


TRÄFFTIDER HÖSTEN 2005 Skrevs Fredagen den 14 Oktober 2005 1:45 av red
Höstens träfftider i studion äger rum 9 november och 14 december. I samtliga fall är det 18:00 som gäller. Under träfftiderna kan du få hjälp med att byta passerkort till lokalen eller få inloggning till studiodatorerna.
Varmt välkommen!


Viktigt om passerkort till studiolokalen Skrevs Söndagen den 5 Juni 2005 14:34 av red
Alla personer med passerkort/körkort är kallade till obligatorisk
genomgång av larmsystemet. Information om detta har skickats per post till den hemadress som finns registrerad hos oss.

För att få behålla sitt passerkort MÅSTE Du komma på en obligatorisk genomgång. Sista chansen är tisdagen den 7 juni 2005 klockan 19.00.
Därefter upphör ditt kort att gälla, och vi byter alla koder.

För den som inte kunnat komma på de tre dagar vi haft mötestid, har vi en ABSOLUT SISTA CHANS den 19 juni kl 19.00. Den som inte heller kommit då, blir avregistrerad och förlorar sitt passerkort/körkort.
Från den 7 juni kl 19 till den 19 juni kommer du inte heller att komma in i studion.

Observera att varje person måste komma själv till studion. Det räcker INTE med att en från varje förening kommer.

Genomgången äger rum i studiolokalen på Hägerstensåsen. Medtag
legitimation.

Vid frågor, skicka e-post till johan@radiosydvast.se


>> Ändra nyheterna

fot-linje.gif (153 bytes)
Copyright 2001 Närradioföreningen Stockholm-Sydväst