Radio Sydväst
Presentation | Historik | Medarbetare | Teknik | Studio | Mottagning |
 

Hur du ställer in Radio Sydväst på DIN radio

Radio i fönstret

Trots att vår sändare är den starkaste sändaren för närradio i Stockholm kan det ändå i vissa fall vara svårt att få in oss. Här kommer några tips som du kan prova om du inte får in oss eller får in oss brusig/knastrigt:

- Om din radio har en inbyggd antenn, dra upp den så långt det går.

- Om du har möjlighet att ansluta en extra antenn till din radio/stereoanläggning så gör det. Det räcker ofta med en vanlig enkel ledning eller ståltråd, ca 1,5 meter, som du stoppar in i mitten av antennanslutningen på din radio/stereoanläggning eller fäster vid antennfästet om antennen av någon anledning gått av.

- Ställ in 88,9 MHz och rör sedan din antenn/sladd försiktigt fram och tillbaka tills du får så bra mottagning som möjligt.

- Om mottagningen fortfarande inte är bra, försök placera radion i ett fönster, gärna på övervåningen. Prova fönster i olika väderstreck för att på så sätt hitta det fönster där du får bäst mottagning. Flytta radion försiktigt i fönstret tills du får bästa mottagning. Ibland kan en ynka liten centimeter vara skillnaden mellan perfekt mottagning och brus.

- Om du bor i en fastighet med centralantenn eller kabel-tv så kan du prova ansluta din radio/stereoanläggning till antennuttaget märkt "R" (radio) bredvid antennuttaget till tv:n.

- Om det brusar väldigt mycket kan du ställa radion i monoläge (om det är en stereoradio).

fot-linje.gif (153 bytes)
Copyright 2006 Närradioföreningen Stockholm-Sydväst